Go Glass Hjortkvarn

BuiltWithNOF

Glassen

Här kan du läsa lite om glassen vi tillverkar i Hjortkvarn. Med prima råvaror och nogrannt utprovade recept försöker vi göra en glass som bokstavligen smälter i munnen på dig.

 Smakerna kan variera från dag till dag och beroende på vilken av våra glassbarer du besöker. Men även om du inte hittar “din” smak just idag, är det vår övertygelse att du inte behöver lämna oss besviken. Be bara om att få provsmaka någon annan glass, så ska du se att du snart har hittat en ny favorit

Glass typer: Det finns olika typer av glass (precis som det finns massor typer som gör glass)  Vi ska här kort presentera de viktigaste och deras utmärkande egenskaper.

Sorbet: En vatten baserad fettfri glass som inte innehåller några mjölkprodukter. Utmärk för glassar med fruktsmak då mjölken oftast dämpar fruksmaken lite. Har du inte provat en bra sorbet en varm sommardag så har du missat något, och även om du inte “i vanliga fall” gillar sorbet rekommenderar vi dig att släppa dina fördommar och prova våran!

Sherbet: Som en sorbet med lite mjölk i. Ca 1-2 % smörfett (från grädde eller mjölk)

Gelato: Italiensk glass med mer mjölk än grädde. Oftast med lägre “overrun” (mindre luft inpiskad i glassen jämnfört med industriell glass) Med intensiva smaker och lågt fettinnehåll  (ca 4-10 %) håller den här typen av glass på att erövra världen. Detta är den typ av glass som vi framförallt har koncenterat oss på i vårt sortiment.

Gräddglass: Traditionell Amerikansk (och Svensk) glass med ett fettinnehål mellan ca 10 och 18% fetthalt.

Fransk gräddglass: Liknar gräddglass men innehåller minst 1,4% äggula (torkad).

VÅRA MENYER KLICKA HÄR Våra smaker Klicka här
[Gó Glass] [Glassen] [Våra smaker.] [Glassupplägg] [Öppet tider] [Glassbarerna] [Evenemang] [Fotogalleri] [Återförsäljare] [FAQ] [Glasshistoria] [Jobba hos oss] [Kontakta oss] [Om oss] [Juridisk info.]